miércoles, 22 de septiembre de 2010

Arroz entsalada

ARROZ - ENTSALADA



OSAGAIAK ( 4 PERTSONENTZAT )


. 300 gr . Arroza

. 200 gr . Letxu

. 100 gr . tipula

. 2 Azenario handiak

. 2 tomate

. 4 goilaikada handi arto gosoa

. 4 gazta xerra

. 2 atun lata

. 24 oliba

. ozpaina , oregano , gatza , olioa eta ura







PAUSUAK


1. lapikoa uraz bete eta berotzen jarri .
2. Irakiten dagoenean , arroza eta posterako goilararen erdia gatza , gehitu .
3 . Uztzi 15 - 20 minutuz .
4 . Bitartean azenarioa laukitxoetan moztu baita tomate , tipula eta gazta ere.
5 . Letxua garbitu . Ura ondo kendu eta " juliana" erara moztu. Olibak erditik moztu .
6. Atunari olioa kendu eta entsaladezan jarri beste barazkiekin . Artoa , gazta eta olibak ere .
7. Arroza egosita dagoenean , ura kendu eta ur hotzatik pasa . Gero ura oso ondo kendu eta olio txorietada bat bota ondo nahasi eta entsalada gehitu .
8. Ozpin txorretada eta oregano pixka bat gehitu . Nahasi dena ondo eta hozten utzi .





























































No hay comentarios:

Publicar un comentario