lunes, 11 de abril de 2011

Espinaka eta arroza bola gazta saltsan

ESPINAKA ETA ARROZA BOLA GAZTA SALTSAN

OSAGAIAK

Espinaka 1kg

100 gr arroza

Tipula

150 gr gazta urdin

2 baratxuri -ale

200 ml esnegaina

100 ml esne

Irina

Arraultz 1 Olio

Gatza

PROZEDURA

1.Zuritu,txikitu eta gorritu baratxuriak lapiko batean olio txorrotada batekin.

2.Gaineratu arroza eta 250 ml ur (bikoitza eta erdia).Gatzatu eta egosi 20 minutuz gutxi gora

behera

3.Egosi espinakak ur askorekin lauzpabost minutuz.Xukatu oso ondo eta gorde.

4.Zuritu,txikitu eta erregosi tipula zartaginean olio txorrotadatxo batekin.

5.Gehitu arroza eta espinaka txikituta eta ondo nahastu.

6.Egin bolatxoak, irinetatik eta arraultzetalik pasatu eta olio askotan frijitu.Xukatu eta gorde.

7.Saltsa:Jarri esnegaina eta esnea lapiko batean su baxuan.Gaineratu gazta urdina,nahastu

eman irakinaldi labu bat.

8.Zerbitzatu bolak gazta urdinez saltsaz lagundua.









No hay comentarios:

Publicar un comentario