ESPINAKA ETA ARROZA BOLA GAZTA SALTSAN
OSAGAIAK
Espinaka 1kg
100 gr arroza
Tipula
150 gr gazta urdin
2 baratxuri -ale
200 ml esnegaina
100 ml esne
Irina
Arraultz 1 Olio
Gatza
PROZEDURA
1.Zuritu,txikitu eta gorritu baratxuriak lapiko batean olio txorrotada batekin.
2.Gaineratu arroza eta 250 ml ur (bikoitza eta erdia).Gatzatu eta egosi 20 minutuz gutxi gora
behera
3.Egosi espinakak ur askorekin lauzpabost minutuz.Xukatu oso ondo eta gorde.
4.Zuritu,txikitu eta erregosi tipula zartaginean olio txorrotadatxo batekin.
5.Gehitu arroza eta espinaka txikituta eta ondo nahastu.
6.Egin bolatxoak, irinetatik eta arraultzetalik pasatu eta olio askotan frijitu.Xukatu eta gorde.
7.Saltsa:Jarri esnegaina eta esnea lapiko batean su baxuan.Gaineratu gazta urdina,nahastu
eman irakinaldi labu bat.
8.Zerbitzatu bolak gazta urdinez saltsaz lagundua.
No hay comentarios:
Publicar un comentario