jueves, 28 de octubre de 2010

Lasaña

LASAÑA ( HARAGIZKOA )






OSAGAIAK ( 4 PERTSONENTZAT )


12 lamia


Haragi xehatua 300 gr ( behia eta txerri nahasi )


Txanpinoi 250 gr


Tipula 1


Baratxerri 1


Azenario 3


Piper berde txiki bat


Tomatea saltsa 200 ml


Gatza , piper eta olio




BECHAMEL SALTSA




500 ml esne


60 gr irina ( 2 goilarkada )


50 gr gurina


Intxaur muskada


Gratinatzeko gazta




PROZEDURA




1. Laminak egosi .


2. Tipula eta baratxuria txiki - txiki moztu eta sartagina olio pixka batekin potxatu .


3. Azenarioa garbitu eta birrindu .


4. Txapinoiak garbitu eta laminetan moztu .


5. Piper berdea gabitu eta moztu .


6. Azenarioa , txapinoiak eta berdea , sartagira gehitu .


7. Gatza bota eta 5 minutuz utzi .


8. Haragia , oregano eta gatza bota ondoren sartaginera gehitu . Tomatea saltsa bota eta 10 minutuz utzi .




BECHAMEL SATSA




1. Gurina lapiko batean jarri eta berotu .


2. Irina gehitu eta xigortu .


3. Sutik kendu eta esne gehitu . Ondo nahasi eta berriro sutan jarri .


4. Loditzen denean , gatza eta intxaur muskada gehitu .




LASAÑA




1. Molde batean , tomatea saltsa jarri . banatu eta gainean 4 lamina .


2. Haragia jarri .


3. Haragi gainean , beste 4 lamina .


4. Berriro haragi eta gainean azkeneko 4 lamina .


5. Bechamela gainetik bota eta gazta birrindua jarri .

6. Olio txorrota fin bat gainetik bota eta labean gratinatu 8 minutuz 200 tan .



















No hay comentarios:

Publicar un comentario