miércoles, 16 de febrero de 2011

Saltxitxak ardo zurietara

SALTXITXAK ARDO ZURIETARA




OSAGAIAK ( 4 pertsonentzat )


Saltxitxa freskak 600 gr


Tipula 1/2 kg


Baratxuri 2 hortz


Ardo zuri botila bat


Piper beltza 6-8 grano


Erramu 2 hosto


Jerez kopa bat ( aukera )


Olio


NOLA EGIN


1.Tipula fin-fina eta baratxuria txiki txiki egina moztu.


2.Sartaginan olio pixka bat jarri eta tipula eta baratxuria poliki poliki frijitu.

3.Gero, saltxitxak, piper beltza eta erramu hosto gehitu.

4.Dena elkarrekin buelta batzu eman ondoren ardo zuriaz estali.

5.Sua ertaina jarri eta 15-20 minutuz utzi.Behar badu, ura pixka bat gehitzen ahal zaio.

6.Azkenik, jerrez ardoa gehitu eta minutu pare bat pare bat gehiago utzi.Errezera honek ez du

gatzarik behar, eta patata frijitu,labean eginda edota saltxitxekin egosiekin serbitzen ahal da.























No hay comentarios:

Publicar un comentario