SALTXITXAK ARDO ZURIETARA
OSAGAIAK ( 4 pertsonentzat )
Saltxitxa freskak 600 gr
Tipula 1/2 kg
Baratxuri 2 hortz
Ardo zuri botila bat
Piper beltza 6-8 grano
Erramu 2 hosto
Jerez kopa bat ( aukera )
Olio
NOLA EGIN
1.Tipula fin-fina eta baratxuria txiki txiki egina moztu.
2.Sartaginan olio pixka bat jarri eta tipula eta baratxuria poliki poliki frijitu.
3.Gero, saltxitxak, piper beltza eta erramu hosto gehitu.
4.Dena elkarrekin buelta batzu eman ondoren ardo zuriaz estali.
5.Sua ertaina jarri eta 15-20 minutuz utzi.Behar badu, ura pixka bat gehitzen ahal zaio.
6.Azkenik, jerrez ardoa gehitu eta minutu pare bat pare bat gehiago utzi.Errezera honek ez du
gatzarik behar, eta patata frijitu,labean eginda edota saltxitxekin egosiekin serbitzen ahal da.
No hay comentarios:
Publicar un comentario